Djursjukvårdare

s_djursjukvardare

En djursjukvårdare arbetar på djursjukhus eller veterinärmottagningar med att assistera veterinären. Möjlighet finns att specialisera sig inom djursjukvårdens olika områden.

Medellön anställd: 19.700 kr

Efterfrågan på välutbildade djur- sjukvårdare har hela tiden varit stor. De som gått djursjukvårdarutbildningen har alla möjligheter att få anställning.
djursjukvardare
foto BRITT BJÖRK

Framtid

Från och med 2010 kommer man att utfärda legitimation av djursjukvårdare, vilket ytterligare höjer statusen på yrket. Som djursjukvårdare får man tillfälle till internutbildning och att ta del av ny forskning inom djursjukvården.

Krav och utbildning

Den som vill bli djursjukvårdare ska ha en gymnasieutbildning som grund med siktet inställt på vidare utbildning. Dessutom måste den som ska bli djursjukvårdare vara intresserad av djur och heller inte vara rädd för att gripa in när det behövs.
Idag arrangeras en enda högre djursjukvårdarutbildning av Sveriges lantbruksuniversitet. Den är förlagd till Blå Stjärnans djursjukhus i Skara. Utbildningen är från och med 2009 treårig och man söker in på sina studentbetyg, högskoleprov eller liknande. Intagningskraven är höga eftersom det bara finns 40 platser per år. 2009 var det 50 ansökningar till varje plats.

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri och man har rätt att få studiebidrag och att söka studielån. Utbildningen pågår under sex terminer och därmed har man möjlighet att få totalt 80.520 kr i studiebi- drag och kan låna upp till 154.080 kr

© Copyright HUNDliv
Utbildningar inom Djursjukvårdare

På kartan kan du hitta utbildningar för dig som vill bli Djursjukvårdare. Om du bläddrar längre ner kan du även hitta en lista på utbildningar.

ForshagaAkademin

Industrileden 5B
667 32 Forshaga

Hemsida

Utbildningsform: Gymnasium

Ingelstadgymnasiet


360 44 Ingelstad

Hundutbildningen passar dig som vill jobba med hund, och dig som önskar plugga vidare, och vill förgylla din gymnasietid med hundlära på schemat och hund vid din sida. Efter studier hos oss har du möjlighet att studera vidare och arbeta som polis, lärare, problemhundskonsult, veterinär, djursjukskötare etc. Högskolebehörighet har du möjlighet till. Hemsida

Utbildningsform: Gymnasium
Catering Kungälv