Hundförare - Väktare

s_tull

En väktare arbetar med att bevaka olika områden, antingen genom att patrullera i bil eller vara stationärt placerad i en butik. Dessutom används väktare för att transportera stora summor pengar.

Medellön: 23.200 kr

Väktare kan arbeta som hundförare, men då krävs det att man är 20 år och har arbetat minst ett år som väktare med goda vitsord. Dessutom ska man ha tillgång till egen hund som har lämplighetstestats hos polisen.tullverket
foto CUBSEC

Framtid

Efterfrågan på väktare har ökat under de senaste åren. Det kommande året väntar man dock en nedgång vilket är en följd av lågkonjunkturen. På en tioårsperiod ser behovet av väktare ut att öka och på Väktarskolan AB uppger man att även efterfrågan på väktare med hund ökar nu.

Krav

För att arbeta som väktare måste man ha ett personligt godkännande från länsstyrelsen som bland annat kontrollerar att man inte har någon brottslig belastning. Dessutom får man inte ha några betalningsanmärkningar. Man ska ha god fysisk kondition och bra syn.

Utbildning

I Kista utanför Stockholm finns det ett treårigt yrkesförberedande säkerhetsgymnasium. På gymnasiet varvar man väktarutbildningen med praktik. Skolan ger även behörighet till högskolan. För vuxna sker grundutbildningen i två delar och varvas med praktik. Väktare fortbildas kontinuerligt under sina yrkesverksamma år. För att bli hundförare krävs en speciell utbildning och tillgång till egen hund.

Kostnad

Väktarutbildning del ett pågår i nio dagar och kostar 9.800 kr. Väktarutbildning del två pågår i fem dagar och kostar 5.800 kr. Hundförarutbildning på 39 timmar kostar 11.000 kr.


© Copyright HUNDliv
Utbildningar inom Hundförare - Väktare

På kartan kan du hitta utbildningar för dig som vill bli Hundförare - Väktare. Om du bläddrar längre ner kan du även hitta en lista på utbildningar.

Ingelstadgymnasiet


360 44 Ingelstad

Hundutbildningen passar dig som vill jobba med hund, och dig som önskar plugga vidare, och vill förgylla din gymnasietid med hundlära på schemat och hund vid din sida. Efter studier hos oss har du möjlighet att studera vidare och arbeta som polis, lärare, problemhundskonsult, veterinär, djursjukskötare etc. Högskolebehörighet har du möjlighet till. Hemsida

Utbildningsform: Gymnasium

Svenska Terapihundskolan


Stockholm

Hemsida

Utbildningsform: Yrkesutbildning

Svenska Terapihundskolan


Göteborg

Hemsida

Utbildningsform: Yrkesutbildning

Svenska Terapihundskolan


Kalmar

Hemsida

Utbildningsform: Yrkesutbildning

Svenska Terapihundskolan


Oslo

Hemsida

Utbildningsform: Yrkesutbildning

Svenska Terapihundskolan

Skolvägen 2
915 96 Flarken

Hemsida

Utbildningsform: Yrkesutbildning
Catering Kungälv