Service- och Signalhundsinstruktör

s_assistans

Här kan du läsa om vad det innebär att vara Service- och signalhundsinstruktör.

Medellön anställd: 226 kr/timma
Första praktikekipaget (ing i utb.) 75:-/tim
Därutöver körtidsersättning samt reseersättning enl. avtal

Vad ska man ha för förkunskaper?

tbildningen till Service- och Signalhundsinstruktör (SoS-instruktör) är en påbyggnadsutbildning. Man ska alltså ha en hundinstruktörsutbildning i botten, helst IMMI-utbildad instruktör eller motsvarande utbildning med mjuk ideologi samt klickerkunskaper i teori och praktik. Man bör också ha stor hundvana och erfarenhet av att hålla hundkurser etc.

kryckaepson

Hur är utbildningen upplagd och vad kostar den?

SoS-instruktörer från Svenska Service- och Signalhundsförbundet håller i utbildningen till SoS-instruktör. Vissa gästföreläsare förekommer på utbildningarna. Utbildningen är från och med 2010 uppdelad i fem delkurser om totalt ca 100 tim, varav ca 10 tim eget arbete samt ca 40 tim utbildning av praktikhund utvald av förbundet. Slutintyg ges när praktikekipaget har klarat sin examen. Hela utbildningskostnaden ligger på mellan 15 – 20 000 kr. Max antal elever 10 st.

När ansökningar inkommit görs uttagning av eleverna av styrelsen i samråd med instruktörskommittén. Under den första delkursen som är en inprovnings-/introduktionskurs, görs bl.a. intervjuer då särskild lämplighet bedöms, dessutom vägs behovet och fördelningen av instruktörer över landet in för den slutgiltiga intagningen.

Var sker utbildningen?

Vi har inte någon fast utbildningsplats utan utbildningsorterna kan variera från gång till gång som instruktörsutbildningarna kör igång. Du som söker till utbildningen får vara beredd att resa en bit inom Sverige. Instruktörsutbildningen 2012 kommer troligtvis ligga i Eskilstuna alternativt i Stockholm.

Kan man leva på arbete som SoS-instruktör?

Hur många ekipage varje instruktör får utbilda kan inte sägas på förhand, utan det beror på hur många hundar som utbildas i området där just du bor. Därför kan man inte räkna med att kunna försörja sig på arbetet som SoS-instruktör, utan det bör ses som ett intressant arbete som ger extra inkomster då och då.
Hur anmäler man sig?
Skicka en intresseanmälan för kommande utbildning, genom att skriva ett personligt brev om dig själv och skicka med kopior på utbildningsbevis till kursansvarig (se adress nedan), så får du information när det är dags att starta nästa utbildning.

Bli medlem!

Rekommenderar dig som är intresserad även att bli medlem i SoS-förbundet, för att lära känna organisationen. Som medlem får du vår medlemstidning SoS-Hunden 4 ggr/år, medverka på medlemsträffar, årsmöten och utbildningar.

Frågor om utbildningen till SoS-instruktör?

Kontakta Roffe Blom på Svenska Service- och Signalhundsförbundet: 0221-28510 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Intresseanmälan skickas till:
Roffe Blom, Västeråsvägen 9 A, 731 41 Köping
Välkommen med din intresseanmälan!

© Rolf Blom, Svenska Service- och Signalhundsförbundet
Utbildningar inom Service- och Signalhundsinstruktör

På kartan kan du hitta utbildningar för dig som vill bli Service- och Signalhundsinstruktör. Om du bläddrar längre ner kan du även hitta en lista på utbildningar.

Hand med Hund AB

Södra Lundavägen 8
245 32 STAFFANSTORP

På rätt kurs för hand med hundHemsida

Utbildningsform: Yrkesutbildning

Hundspecialisten

Västeråsvägen 9A
731 41 Köping

Vi erbjuder bland annat: Föredrag om hund, hundägarutbildningar, hundinstruktörs- och hundpsykologutbildning. Utbildningar inom kantarellsök och servicehund. Hundcafe LyanHemsida

Utbildningsform: Yrkesutbildning

Ingelstadgymnasiet


360 44 Ingelstad

Hundutbildningen passar dig som vill jobba med hund, och dig som önskar plugga vidare, och vill förgylla din gymnasietid med hundlära på schemat och hund vid din sida. Efter studier hos oss har du möjlighet att studera vidare och arbeta som polis, lärare, problemhundskonsult, veterinär, djursjukskötare etc. Högskolebehörighet har du möjlighet till. Hemsida

Utbildningsform: Gymnasium
Catering Kungälv